red ribbons








pergi Satara tadi. nak buat exit permit.
disebabkan macam tunggul kayu aku tunggu kat situ dari pukul 1ptg-5ptg,
aku pun keluar la ambil gambar.

budak-budak sekolah.
anak-anak polis kot sebab sekolah ni tepi balai polis Satara.
seronok aku tengok.
happy.
ceria.
seronok bermain tapi kedaan sangat daif.
innocent.
tapi kesian.
membesar dalam environment mcm ni.
miskin.
serba kekurangan.
kelas pun atas lantai je.
tiada meja dan kerusi pun.
tambah menyedihkan lagi
nanti dah besar jadi sama dengan bapak2 diorang.
corrupted.
police officers.
tak sah kalau tak makan rasuah.

tapi lagi sedih rakyat Malaysia.
baju sekolah emak pakaikan
pergi sekolah naik kereta.
langsung tak kena panas.
classroom ada aircond.
tapi malas belajar.
yang tau ponteng kelas.
merempit.
hisap dadah.
beromen.
bagus.
kanak-kanak paling bagus dalam dunia.
kesian sungguh.
 

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

3 Responses to red ribbons

  1. Pegh.... Salute beb, rajin buat observensi di India...

    =)

    Aku nak jadi student Malaysia yang bagus!!! Yeah

  2. OyOp says:

    ok..dalam makna dy tuh...

  3. qidran says:

    marilah kita belajar betul2 dan menggunakan duit rakyat sebaik mungkin. hahahaha